Haber

Ahmet Turgut’un ‘Kürt Ahmet’ lakaplı yeğeninin polis tarafından dövülmesiyle ilgili soruşturma bitti: Komiser için 6 yıl 9 ay hapis istendi

Suç örgütünün elebaşı Ayhan Bora Kaplan’a yönelik operasyonun yansımaları devam ederken, Ankara’daki gelişme dikkat çekti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ahmet Turgut’un “Kürt Ahmet” lakaplı yeğeni Şahin Turgut’un bir restoranda polis tarafından dövüldüğü iddiasıyla ilgili soruşturmayı tamamladı. Cumhuriyet Başsavcılığı, o dönemde Organize Şube’de komiser olarak görev yapan Onur A. hakkında “kasten yaralama” suçundan 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianamenin Bora Kaplan’ın yakalanmasından bir gün sonra hazırlanması dikkat çekti.

Şahin Turgut, olaya ilişkin şikayetinde, Organize Şube Müdürü Alp Arslan’ı kastederek polisin “Alp Müdür buraya gelecek, neden kalkmıyorsun şerefsiz” diyerek kendisini dövdüğünü belirtti. Önceki gün tutuklanan Bora Kaplan’ın ifadesinde de Alp Arslan’ın adı geçiyordu ve Kaplan, Arslan’ın kendisinden 250 bin dolar rüşvet istediğini iddia etti.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre, Başsavcılığın geçtiğimiz Cuma günü soruşturmayı tamamlayarak Komiser Onur A. hakkında iddianame hazırladığı ortaya çıktı. İçişleri ve Adalet Bakanlıkları ile polis ve adliye.

‘TURGUT ÖZEL KONULARI KONUŞMAK İSTEDİ’

İddianamede Turgut’un ifadelerinin açıklanmasının ardından şüpheli komiser Onur A.’nın savunmasına yer verildi. Onur A., ​​13 Nisan 2022’de alınan savunmasında, yaklaşık 4 yıldır Organize Şube’de çalıştığını, olay günü rutin işler yapmak üzere 5 ekiple söz konusu restorana gittiklerini belirtti. antrenmanda Şahin Turgut’u masalardan birinde gördüklerini söyledi.

Yanındaki polislerin Turgut’un bulunduğu masada bulunan kişilerden kimlik istediğini söyleyen Onur A., ​​”Yanında oturanlar kimliklerini görevli memurlara teslim ettiler ancak Şahin Turgut kimliğinin olmadığını söyledi. ona dedi ki, ‘Beni zaten tanıyorsun, numara yapmaya mı geldin? Kimliğe ihtiyacım var mı?’ söz konusu. Çok sarhoş olduğu konuşmalarından ve hareketlerinden belliydi. Resen masadan kalkıp bana dönerek ‘Misafirlerim var, onlar hakkında konuşmak istemiyorum, özel konuları konuşacağım’ diyerek sessiz bir yerde konuşmak istediğini söyledi. “Bunun üzerine aynı masada oturan Şahin ve iki arkadaşı, yeterli sayıda görevliyle birlikte iş yerinin müşterinin bulunmadığı üst katına çıktılar” dedi.

Onur A., ​​Turgut’un “Çok önemli bilgi vereceğim” diyerek arkadaşlarının geri gönderilmesini istediğini öne sürerek ifadesine devam etti ve şöyle konuştu: “İnsanlar indikten sonra Şahin Turgut agresif bir şekilde ‘Bugüne kadar şubenizde çalıştım’ dedi. , verdiğim bilgi Bülent Aramaz ve Kadir İnan Teşekkürler yakaladınız.” Yüksek sesle bağırmaya başladı, ‘Neden hala beni takip ediyorsun, neden benimle arkadaş olmuyorsun? Bana yol verin, Ankara’da kimin ne yaptığını, kimin gayri meşru işler yaptığını size anlatacağım ama artık beni rahat bırakın” dedi.

‘KENDİNİ VURMAYA BAŞLADI’

Onur A., ​​Turgut’u sakin olması ve sesini kısması konusunda uyardıklarını, bu tür konuları görüşmek için ayık bir şekilde şubeye gelmesi gerektiğini iddia ederek, şöyle devam etti:

“Bu sırada şahıs bir anda yüzüne ve kafasına elleriyle vurarak ‘Ben kendimi iyi hissetmiyorum, sarhoş değilim, bir kere beni dinle, karşımdaki beni şikayet ederse sen de yaparsın’ dedi. Hemen bir operasyon, sıra bana gelince neden dinlemiyorsunuz?’ Biz kendisine daha fazla zarar vermemek için ellerinden ve kollarından tutmaya çalıştığımız sırada şahıs kendini yere atarak yerde yuvarlanmaya başladı.Biz görevliler ise şiddet içeren hareketlerini kısıtlamak için ellerinden ve kollarından tuttuk. Kendisine ve çevresine zarar vermemesi için yere yatırdık.Bir süre sonra önerilerle sakinleşmesine yardımcı olduk.

‘ÖZÜR DİLE MASASINA DÖNDÜ’

Kişi ayağa kalktıktan sonra tuvalete gitmek istediğini beyan etti. Gidebileceğini söyledim ama dengesiz davranışları nedeniyle Timur ve Bülent isimli polisleri kendisine eşlik etmesi için gönderdim. Kişi geri döndüğünde yüzü ıslaktı, daha sakin bir durumdaydı, yanıma yaklaştı ve ‘şu anda morali bozuk, zaman zaman dengesiz davranışlar sergiliyor, çok sarhoş ve içkili’ dedi. saat 15:00’ten beri alkol kullanıyordu ve istemeden yaptığı patlamadan dolayı özür diledi.’ Konuşmanın ardından tekrar özür dileyerek masasına döndü. İşyerindeki başvuru tamamlandıktan sonra bu adresi bıraktık.

‘ONA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZI ENGELLEMEK İÇİN’

Şahin Turgut isimli kişi Ankara’da sözde gayri meşru kişiler arasında yer alıyor. Şube müdürlüğümüz bu kişiye ve liderliğini yaptığı gruba yönelik çok sayıda operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda suç işleyen kişilerin gerekli cezaları alması sağlandı. Şahin Turgut’un bu asılsız açıklamaları kendisine karşı yapılacak çalışmaları engellemek ve yaptığımız başarılı çalışmalara gölge düşürmek amacıyla yaptığına inanıyorum. “Ne ben ne de meslektaşlarım bu kişiye karşı herhangi bir cezai işlem yapmadık.”

’10-15 DAKİKA DÖVDÜLER’

İddianamede ifadeleri yer alan tanıklar, polis gelmeden önce restoranın baş garsonu Murat Taşkın’ın Turgut’un yanına gelerek “Alp müdür gelecek abi kalk” dediğini aktardı. Turgut, “Paramla oturuyorum, neden kalkayım?” Cevap verdiğini söyledi:

Bu konuşmadan kısa bir süre sonra polis geldi ve Onur Amir diye hitap eden kişi Turgut’a, “Alp müdürü buraya gelecek demiyor muyuz?” Neden kalkmıyorsun? “Gel buraya ahbap… ben sana Ankara’da dolaşma demedim mi?” Turgut ve masada oturan iki adamı üst kata çıkardıklarını söyledi. Görgü tanıkları, daha sonra Turgut’la birlikte üst kata çıkarılan iki kişinin aşağı indiğini, ardından bağırma ve vurma sesleri geldiğini belirterek, “Şahin’i 10-15 dakika dövdüler. Şahin yukarıdan “Ne yaptım? Vurmayın beni” diye bağırıyordu. Daha sonra hiçbir şey olmamış gibi çekip gittiler. Onlar gittikten sonra Şahin’in yanına gittik. “Sırtında ayak izleri vardı, toz içindeydi, gözlerinden biri siyah ve şişti, burnunda yara ve şişlik vardı ve öfkeden zayıf bir şekilde ağlıyordu” dedi.

‘KAŞINMAYIN, SİZ DE DÖVÜLMEK İSTİYOR MUSUNUZ?’

Şahin ile birlikte üst kata ilk çıkarılan iki kişiden biri olan tanık AO, “Merdiven basamaklarına çıktığımız sırada yoğun küfür, tekme ve yumruk sesleri duyulmaya başlandı. Şahin onlara ‘Ben ne yaptım?’ diye soruyordu. Yukarı çıkmamızı engellediler, yaklaşık 15 dakika boyunca kavga sesleri duyduk. Restoranda bizden başka 4 masa daha vardı, onlar da paniğe kapıldılar. “Şahin’i 15 dakika dövdükten sonra polis geldi ve Şahin’e gitmemize izin verdi” dedi.

Diğer isim İlyas K. da yaşananları şöyle anlattı: “En son Şahin ve ben ve polisler üsse kalmıştık. Daha sonra beni aşağıya indirmek istediler ama önce ‘arkadaşımın yanında kalmak istiyorum’ diyerek itiraz ettim. Bir polis memuru bana “Kaşıma, sen de mi dövülmek istiyorsun?” dedi. ve beni itti. Bütün polisler Şahin’e saldırırken ben merdivenlerden 3-4 basamak indim. Ellerimi arkadan kelepçeleyip sert bir şekilde yere yatırdılar, sonra göremeyeceğim şekilde daha da aşağıya indirdiler. Polisler Şahin’e sürekli vuruyordu. “Yaklaşık 10 dakika boyunca şahini dövdüler” dedi.

GARSON NE GÖRDÜ VE DUYDU?

Tanık olarak ifade edilen Şef Garson Murat Taşkın, Şahin’in üst kata çıkarılmasının ardından bir konuşma duyduğunu ancak kavga sesi duymadığını iddia ederek, “Şahin Turgut üst kattan inince ben de seslendim” dedi. Vücudunda veya yüzünde herhangi bir darbe izi olup olmadığına bakılmadı. “İş yerinden çıktığımda polise veya yapılan işleme karşı herhangi bir öfke yoktu” dedi.

Taşkın’ın polis gelmeden önce Turgut’u “Alp müdür gelecek abi kalk” diyerek uyarıp uyarmadığı sorulmadı.

11 POLİS kovuşturması YOK

İddianamenin devamında Turgut’un polise yönelik şikayetini bir süre sonra geri çektiği ancak yaralı olduğu ve kemik kırılmasına neden olduğu için söz konusu soruşturmanın şikayete konu olmadığı belirtildi. Ancak iddianamede yer alan tanık ifadelerinde mutfak alanına giden tüm polislerin Turgut’a saldırdığı belirtilmesine rağmen sadece Komiser Onur A.’nın şüpheli olarak gösterilmesi dikkat çekti. İfadeleri şüpheli görülen 11 polis hakkında takipsizlik kararı verildi.

KOMİSİR’E 6 YIL 9 AY CEZA İSTENİYOR

İddianamede, Onur A. hakkında değerlendirmede bulunuldu, “Söz konusu restorana giden polis ekiplerinin, daha önce tanıdıkları Şahin Turgut ile tartıştıkları mağduru adliyeye çağırdığı anlaşıldı. İş yerinin üst katında konuşmak için bu sırada polis ekibinin başında bulunan şüpheli, mağduru takip ederek kasten yaraladı.”

İddianamede, şüphelinin “kamu görevinin nüfuzunu kötüye kullanarak kemik kırılmasına yol açacak şekilde kasten yaralama” suçundan 6 yıl 9 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

YERLİKAYA’DAN SONRA MERKEZE ÇEKİLDİ

Öte yandan Turgut’un darp edilmesine sebep olduğu iddia edilen dönemin Organize Şube Müdürü Alp Arslan’ın adı en son Ayhan Bora Kaplan’ın ifadesinde yer aldı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasında ihmalkarlık iddiasıyla yargılanan ve beraat eden, Süleyman Soylu döneminin yükselen isimlerinden biri olarak dikkat çeken Arslan, emniyet başmüfettişi olarak karargaha atandı. Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı’na atanmasının ardından.

NE OLDU?

“Kürt Ahmet” lakaplı çete lideri Ahmet Turgut’un yeğeni Şahin Turgut, 30 Mart 2022’de Ankara’da bir restoranda polis tarafından dövüldüğünü iddia ederek avukatı Tolga İlgi aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Turgut, arkadaşlarıyla yemek yediği restorana gelen yaklaşık 15-20 polisin saldırısına uğradı ve “Sana burada dolaşmayın demedik mi?” Alp Müdür, kendisine “Neden kalkmıyorsun piç kurusu?” dendiğini iddia etti. kameraların bulunmadığı mutfak alanına götürüldüğünü, orada arkadan plastik kelepçeyle kelepçelendiğini ve dövüldüğünü söyledi. Burnu kırılan ve kaburgaları kırılan Turgut’un şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı ve bu kapsamda Turgut ve şüpheli polis memurlarının da ifadesini aldı. (HABER MERKEZİ)

haberderik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort